A hét feléhez érkeztünk egy ízekben és színekben gazdag salátával; egyike azoknak az ételeknek, amelyek a szemmel való belépés után hatalmas örömet okoznak az ízlelésnek. Manuel a receptjével megmutatja, hogy ő az ízek igazi művésze, és hogy egy előre megfontolt szakács kettőt ér, hiszen bizonyos előkészületek készenlétben tartása nagy segítség lehet.
Összetevők
- Fehér tonhal – 115 g
- Gourmet salátakeverék
- Paradicsom
- Pirospaprika
- Zöldpaprika
- Répa
- Uborka – egy kicsi
- Tavaszi hagyma
- Sultanas
- Ananász, természetes
- Kapribogyó
- Extra szűz olívaolaj
- Almaecet
- Só
- Bors
Elkészítés
Pácolt uborka és savanyított zöldségek:
- A meghámozott és finomra vágott uborkát két rész almaecet, egy rész víz, fehér bors és egy teáskanál cukor keverékébe tesszük. Fél órán át ott tartjuk.
- A savanyított zöldségeket előre el lehet készíteni: a paprikát és a sárgarépát julienne csíkokra vágva, és ugyanezzel a recepttel pácoljuk be az uborkát is; mivel több napig tartósítottuk őket, a zöldségek jól be fognak pácolódni.
Tálalás:
- Egy meglehetősen nagy tányér alját borítsa be az uborkával.
- Tegyen egy tálalókarikát a közepére, és helyezze rá a salátát, az apró darabokra vágott ananászt, a szultánát és a julienne-csíkokra vágott újhagymát.
- A tetejére vékonyan meghámozott paradicsomot teszünk.
- Befejezzük a fehér tonhal, kapribogyó és kapribogyó szétterítve a karikán.
- Amikor tálalásra kerül a sor, a gyűrűvel a helyére tesszük, és végül köré tesszük a savanyúságokat. Távolítsa el a gyűrűt, és tálalja.