Receptek

Pizza brokkolival és fehér tonhalas alappal

El tudod képzelni, hogy élvezhetsz egy finom pizzát, liszt nélkül, a brokkoli és a fehér tonhal minden tulajdonságával? Valószínűleg már hallottál a karfiolból készült pizzaalapokról, amelyek szintén nagyon egészségesek. Ana (@nutri_pine) most egy kevésbé ismert, de ugyanolyan egészséges és ízletes alternatívát javasol egy másik keresztesvirágú zöldséggel: egy brokkolival készült pizzaalapot, amelyhez a fehér tonhal tulajdonságait és ízét is hozzáadjuk.

Összetevők

  • Brokkoli – 300 g
  • szabad tartásból származó tojás – 1
  • Fehér tonhal olívaolajban – 1 konzervdoboz
  • Természetes paradicsomszósz – 150 g
  • Krémsajt
  • Gombák
  • Cseresznye paradicsom
  • Fekete fokhagyma
  • Basil
  • Oregano

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
  2. Közben a brokkolit összetörjük, és konyhai robotgépben addig aprítjuk, amíg a rizshez hasonló szemcsés állagot nem kapunk.
  3. Ezután keverje össze a fehér tonhalkonzervvel és egy (előzőleg felvert) szabadföldi tojással. Adjunk hozzá egy csipet sót.
  4. Ezután gyúrjuk össze a pizza alapját. Sütőpapírra terítsük fél cm vastagra, és a sütőben süssük 20 percig.
  5. Ha a pizzaalap megsült, vegye ki a sütőből, és tegye rá a legjobban tetsző feltéteket. Ana pizzájának alapja például természetes paradicsom, krémsajt, gomba, fekete fokhagyma és cseresznyeparadicsom.
  6. Végül még 10 percig sütjük a sütőben, és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!