El tudod képzelni, hogy élvezhetsz egy finom pizzát, liszt nélkül, a brokkoli és a fehér tonhal minden tulajdonságával? Valószínűleg már hallottál a karfiolból készült pizzaalapokról, amelyek szintén nagyon egészségesek. Ana (@nutri_pine) most egy kevésbé ismert, de ugyanolyan egészséges és ízletes alternatívát javasol egy másik keresztesvirágú zöldséggel: egy brokkolival készült pizzaalapot, amelyhez a fehér tonhal tulajdonságait és ízét is hozzáadjuk.
Összetevők
- Brokkoli – 300 g
- szabad tartásból származó tojás – 1
- Fehér tonhal olívaolajban – 1 konzervdoboz
- Természetes paradicsomszósz – 150 g
- Krémsajt
- Gombák
- Cseresznye paradicsom
- Fekete fokhagyma
- Basil
- Oregano
- Só
Elkészítés
- Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
- Közben a brokkolit összetörjük, és konyhai robotgépben addig aprítjuk, amíg a rizshez hasonló szemcsés állagot nem kapunk.
- Ezután keverje össze a fehér tonhalkonzervvel és egy (előzőleg felvert) szabadföldi tojással. Adjunk hozzá egy csipet sót.
- Ezután gyúrjuk össze a pizza alapját. Sütőpapírra terítsük fél cm vastagra, és a sütőben süssük 20 percig.
- Ha a pizzaalap megsült, vegye ki a sütőből, és tegye rá a legjobban tetsző feltéteket. Ana pizzájának alapja például természetes paradicsom, krémsajt, gomba, fekete fokhagyma és cseresznyeparadicsom.
- Végül még 10 percig sütjük a sütőben, és hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!