Receptek

Mangó és avokádó saláta fehér tonhal hasi filével

A meleg időjárás miatt a könnyű és frissítő ételek elengedhetetlenek, nem igaz? Mint ez a trópusi mangó- és avokádósaláta fehér tonhalhasúval. A trópusi gyümölcsök és a Vizcayai-öböl kiváló fúziója.

A recept Manueltől származik, aki különleges salátaversenyünkön vesz részt egy olyan javaslattal, amely bizonyítja, hogy jó alapanyagokból finom ételeket lehet készíteni anélkül, hogy fél napot töltenénk a konyhában.

A mangó és az avokádó saláta egy olyan kombináció, amely egyre népszerűbb, és ennek oka lehet… Ha a fehér tonhal legzamatosabb és legfinomabb részét, a ventrescát (tonhalhas) is felhasználjuk, a kombináció isteni csemegévé válik. De jobb, ha maguk is megnézik.

Összetevők

  • Fehér tonhal hasa – egy konzervdoboz
  • Mango
  • Avokádó
  • Paradicsom
  • Rukkola
  • Báránysaláta
  • Spenót csíra
  • Tavaszi hagyma
  • Olajbogyó
  • Extra szűz olívaolaj
  • Almaecet
  • Málna balzsamkrém
  • Bors
  • Méz
  • Szójaszósz

Elkészítés

  1. Kockázzuk fel a mangót és az avokádót.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, és egy részét nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy kerek tésztakarika segítségével összeállítjuk a “timbale”-t: először a mangókockákat rendezzük el, összenyomkodjuk őket, majd az avokádót, az egész karikát befedjük a paradicsomszeletekkel, és a ventrescával (tonhalhasáb) zárjuk. Ez a lépés előre elkészíthető és a hűtőszekrénybe tehető.
  4. Készítse el az öntetet a következő összetevők emulgeálásával: extra szűz olívaolaj, almaecet, málnakrém, szójaszósz, méz (opcionális), bors és só.
  5. Ha a gyűrű még mindig a helyén van, öntsön rá az öntetből.
  6. Keverje össze a többi hozzávalót (fejes saláta, spenót, kelbimbó, rukkola, újhagyma, paradicsomkocka és olajbogyó), és adja hozzá a maradék öntetet.
  7. Rendezze el a salátát a gyűrű körül, és közvetlenül tálalás előtt vegye le a gyűrűt, hogy a saláta ne essen szét.