A meleg időjárás miatt a könnyű és frissítő ételek elengedhetetlenek, nem igaz? Mint ez a trópusi mangó- és avokádósaláta fehér tonhalhasúval. A trópusi gyümölcsök és a Vizcayai-öböl kiváló fúziója.
A recept Manueltől származik, aki különleges salátaversenyünkön vesz részt egy olyan javaslattal, amely bizonyítja, hogy jó alapanyagokból finom ételeket lehet készíteni anélkül, hogy fél napot töltenénk a konyhában.
A mangó és az avokádó saláta egy olyan kombináció, amely egyre népszerűbb, és ennek oka lehet… Ha a fehér tonhal legzamatosabb és legfinomabb részét, a ventrescát (tonhalhas) is felhasználjuk, a kombináció isteni csemegévé válik. De jobb, ha maguk is megnézik.
Összetevők
- Fehér tonhal hasa – egy konzervdoboz
- Mango
- Avokádó
- Paradicsom
- Rukkola
- Báránysaláta
- Spenót csíra
- Tavaszi hagyma
- Olajbogyó
- Extra szűz olívaolaj
- Almaecet
- Málna balzsamkrém
- Bors
- Só
- Méz
- Szójaszósz
Elkészítés
- Kockázzuk fel a mangót és az avokádót.
- A paradicsomot meghámozzuk, és egy részét nagyon vékony szeletekre vágjuk.
- Egy kerek tésztakarika segítségével összeállítjuk a “timbale”-t: először a mangókockákat rendezzük el, összenyomkodjuk őket, majd az avokádót, az egész karikát befedjük a paradicsomszeletekkel, és a ventrescával (tonhalhasáb) zárjuk. Ez a lépés előre elkészíthető és a hűtőszekrénybe tehető.
- Készítse el az öntetet a következő összetevők emulgeálásával: extra szűz olívaolaj, almaecet, málnakrém, szójaszósz, méz (opcionális), bors és só.
- Ha a gyűrű még mindig a helyén van, öntsön rá az öntetből.
- Keverje össze a többi hozzávalót (fejes saláta, spenót, kelbimbó, rukkola, újhagyma, paradicsomkocka és olajbogyó), és adja hozzá a maradék öntetet.
- Rendezze el a salátát a gyűrű körül, és közvetlenül tálalás előtt vegye le a gyűrűt, hogy a saláta ne essen szét.